maanantai 7. elokuuta 2017

Vesanto vei sydämen

”Siis ei todellakaan! Se on viimeinen asia, mistä saatte luopua!” puuskahtivat lapsemme, kun kysyimme pitäisiköhän Kesäriihi myydä. Emmehän me mieheni kanssa tosissaan olleet, halusimme vain testata, miten kiintyneitä lapsemme olivat mökkiimme Vesannolla, Keiteleen rannalla. Olimme näet juuri lukeneet lehdestä, miten mökkiläiset vanhenevat ja nuoriso ei halua enää mökkejä vastuksilleen ottaa. Onneksi meillä on toisin, ainakin vielä toistaiseksi. Lapsillemme Kesäriihi edustaa pysyvyyttä ja onnellisia muistoja, etenkin nyt, kun he molemmat ovat muuttaneet opiskelujen perässä ulkomaille.

Pysyvyyttä ja onnellisia muistoja Kesäriihen historiaan todellakin mahtuu. Mieheni vanhemmat aloittivat Kesäriihen asuttamisen jo 60-luvun lopulla. Siitä lähtien mökki on ollut kesät asuttuna ja useimmiten isommalla porukalla. Meidän ei edes lasten ollessa murrosikäisiä tarvinnut pelätä sitä, että mökki ei vetäisi puoleensa. Täällä viihtyvät niin lastemme serkut kuin kaverit. Juhannuksena meitä kesänviettäjiä on parhaimmillaan ollut viitisenkymmentä, joista suurin osa nuoria.

Kylillekin pitää välillä päästä ja Vesannolla sinne nuoria vetää upea urheilukenttä, missä voi potkia palloa Reinot jalassa tai ilman sekä mainio frisbeegolfrata. Kun päästän mieheni Vesannolle ruoka- ja rautakauppaan, voin olla varma, että aikaa kuluu. Pitäähän ne kuulumisetkin vaihtaa ostosten lomassa.

Juuremme ovat syvällä Vesannon mullassa ja sydämet menetetty kauniille järvimaisemalle. Täällä sielu lepää ja mieli rauhoittuu.


Maarit Tiililä
Kesävesantolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vesannon kunnan kuulumisia

Vuosi sitten kirjoittelin Vesannon kunnan uusien kotisivujen julkaisemisesta. Toiveet uusia sivuja kohtaan olivat korkealla, sillä oli...