keskiviikko 30. elokuuta 2017

Nyt kun kesä mennyt on

Vaikka kesä 2017 on ehkä jäänyt mieleen vähän tuulisena, viileänä, sateisena, on mukavia tapahtumia Vesannolla riittänyt pitkin kesää. On ollut suvisuhinaa, aikamatkaa, kesäkohtaamista, reiskoja, kirpputoreja, teatteria, musiikkia, konsertteja, yhteislauluja jne. On tehty reissuja, on pyöräilty, urheiltu, uitu, suunnistettu, tanssittu ja jumpattu yhdessä ja vierailtu Vesannon torpparimuseolla.

Tiesitkö muuten, että Vesannon torpparimuseon pihapiirissä on mahdollista järjestää pienimuotoisia tapahtumia. Tänä kesänä museolla järjestettiin  mm.  ”Aikamatka 1910-luvulle”. Siellä siirryttiin vihreän viitan alitse menneeseen aikaan ja elettiin hetki pappilan torpan perheen kanssa. Museon aikamatkalle oli kerääntynyt suuri joukko – useat myös pukeutuneena sopivasti ajan henkeen, esiliinoineen ja huiveineen.

Museolla järjestettiin tänä kesänä myöskin yhteislaulutilaisuus, Suomi 100-teemalla. Mukava iltahetki kauniiden, vanhojen ja vähän uudempienkin laulujen parissa. Lisää samanlaista! Niinä päivinä museolla oli elämää – toivottavasti saisimme sinne ensi kesänäkin mukavia tapahtumia - museosta voisi tehdä yhden kohtaamispaikan Vesannon suvessa. Haastankin nyt teidät jokaisen: käykää ensi kesänä Vesannon omalla Torpparimuseolla, viekää sinne ystäviänne, sukeltakaa hetkeksi menneeseen aikaan!

Kirjastossa on myöskin kesällä käyty ahkerasti - on lainattu kirjoja, lehtiä, elokuvia, pelastusliivejä, frisbee-kiekkoja. On luettu lehtiä ja jutusteltu siinä ohella mukavia, on hankittu kuntosalikortteja ja mitattu verenpainetta. Keväällä käyttöön otettu omatoimikirjasto mahdollistaa, että kirjastoon pääsee myös iltaisin ja viikonloppuisin, oman aikataulun mukaan.

Kesällä kirjastossa oli Suomi 100-teemalla valokuvanäyttely: Tekemisen meininki Vesannolla. Kuvia katsellessa ihmisille tuli monia muistoja mieleen, kokoustilan pöydän ääressä on tarinoitu ja muisteltu menneitä. Syksyllä on tulossa taas monenlaisia taidenäyttelyjä – piirroksia, valokuvia jne - tervetuloa tutustumaan!

Syyskuussa vietetään ”Hämärän juhlaa”-tapahtumaa, nyt jo toisen kerran. Urheilukentällä hämärtyvässä illassa annetaan hyvän kiertää, nautitaan yhdessäolosta. Luvassa on ainakin musiikkia, taikatemppuja, koirakavereita, valoja, hevosvankkuriajelua, tanssia, käsillä tekemistä ja makoisaa suuhunpantavaa.

Lokakuussa jatkuu tapahtumat Suomi 100-teemalla: mm. ”Tämä taivas, tämä maa”-sisä-savolaisten hanuristien konsertti sekä Rajallisten konsertti vanhustenviikon kunniaksi, molemmat Niinivedellä. Villasukka-haaste jatkuu aina joulukuulle saakka, kirjastoon voi toimittaa sukkia sinivalkoisin värein!

Toivotan kaikille kaunista, värikylläistä syksyä – nautitaan kuulaista syyspäivistä, syksyn sadosta,
tummenevista öistä! J

Sirpa Jäntti, kirjasto-kulttuurisihteeri, Vesannon kunta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vesannon kunnan kuulumisia

Vuosi sitten kirjoittelin Vesannon kunnan uusien kotisivujen julkaisemisesta. Toiveet uusia sivuja kohtaan olivat korkealla, sillä oli...