tiistai 5. kesäkuuta 2018

Vesannon kunnan kuulumisia


Vuosi sitten kirjoittelin Vesannon kunnan uusien kotisivujen julkaisemisesta. Toiveet uusia sivuja kohtaan olivat korkealla, sillä olihan niiden hankkimiseen ja sisällön luomiseen käytetty paljon aikaa ja vaivaa. Mielestäni kunta on pääosin onnistunut uudistamaan tärkeintä tiedotuskanavaansa ja käyttökokemukset vuoden ajalta ovat positiivisia. Tietysti eri kotisivualustoissa on omat erityispiirteensä eikä kaikki aina onnistu niin kuin haluttaisiin, mutta suurimmaksi osaksi nykyisiin kotisivuihin ollaan tyytyväisiä. Kuntalaki on kuntien toiminnan peruslaki ja jo se edellyttää ajan tasalla olevaa sähköistä tiedotuskanavaa päätösten lainvoimaisuuden saavuttamiseksi.
Aika mukavasti kuntalaiset ja kaikki ne ihmiset, jotka haluavat tietoa Vesannosta, ovat ottaneet nettisivumme vastaan. Sivuilla käy noin 2.500 käyttäjää kuukaudessa. Mukana luvussa on myös kunnan oman henkilökunnan vierailu sivuilla. Itse asiassa viranhaltijana on paljon kätevämpää etsiä tietoa kunnan omilta sivuilta kuin muista tietolähteistä. Aina se ei tietenkään onnistu, jolloin tiedon etsintä ja tuottaminen tapahtuu muiden lähteiden avulla.
Luottamushenkilöiden lievän painostuksen ansiosta Vesannon kunta näkyy nyt myös facebookissa. Sinne tuotetaan tietoa erilaisista tapahtumista ja kunnan toiminnasta. Näin pyritään palvelemaan palvelujen käyttäjiä entistä paremmin. Oikean tiedon levittäminen kuntalaisille on yhä tärkeämpää. Paljon on myös niitä, jotka eivät halua mennä kunnan nettisivuille, mutta facebookin kautta voivat saada vihiä asioista. Tietysti kunnan kotisivu on ja pysyy kunnan virallisena tiedotuskanavana edelleen.
Digitaalisuutta lisätään vähitellen kunnan eri palveluihin. EMaaseutu-hanke on vuoden aikana ollut merkittävä yhteistyökumppani erilaisten digikokeilujen toteuttamisessa Nilakan kuntien alueella. Kaikki kokeilut eivät ole saaneet jatkoa, mutta esimerkiksi itsepalvelukirjasto on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Se on lisännyt selvästi kirjaston käyttäjämäärää ja mahdollistanut kirjaston käytön pidempänä aukioloaikana kuin aiemmin. Digitalisaation avulla on siis kehitetty uusi palvelumuoto. Tulevaisuudessa saamme nauttia näistä hedelmistä entistä enemmän, sillä teknologian kehitys jatkuu mahdollistaen uusien palveluiden kehittymisen.  Tämä puolestaan tasa-arvoistaa suomalaisia, sillä riittävien tietoliikenneyhteyksien avulla myös tänne harvaanasutuille seuduille pystytään hankkimaan erilaisia sähköisiä palveluja asuinpaikasta riippumatta.

Hyvää kesää kaikille myös siellä somen ja digin parissa!

Pasi Lievonen
kunnanjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vesannon kunnan kuulumisia

Vuosi sitten kirjoittelin Vesannon kunnan uusien kotisivujen julkaisemisesta. Toiveet uusia sivuja kohtaan olivat korkealla, sillä oli...